La FUNDACIÓ RANDA – LLUÍS M. XIRINACS i el CENTRE D’ESTUDIS JOAN BARDINA us oferim els tres volums de LA TRAÏCIÓ DELS LÍDERS de Lluís Maria Xirinacs en un sol document en format electrònic. Gener 2015 lmxtli1r volum. PRIMERA PART: LA SEMBRA LABORIOSA. Llibres del Segle (L’Eix editorial). Abril, 1993  2n volum. SEGONA PART: UNA PEDREGADA SECA. Llibres del Segle (L’Eix editorial). Abril, 1994  3r volum. TERCERA PART: LA COLLITA PERDUDA. Llibres del Segle (L’Eix editorial). Abril, 1997 Document en format pdf: Si obriu la pestanya de l’esquerra podreu consultar amb facilitat els capítols que hem titulat per anys, les conclusions de cada part, la cronologia i la bibliografia de cada part i per últim l’índex que trobareu al final del document.

pdf Enllaç per accedir al document complet i descarregar-lo (en pdf).

epub_ico Enllaç per descarregar el document (en epub) No es pot visualitzar on line.  

«Ho escric tal com ací -Barcelona- i ara -1992- em sembla que ho vaig veure i ho vaig viure, un entre molts que també ho van viure i ho van veure».

Lluís Maria Xirinacs. Del primer volum de La traïció dels líders.

 

«Crec que he demostrat a bastament en aquestes pàgines quantes coses són possibles sense vendre’s als poderosos. Només cal romandre amorosament i orgànicament lligat al poble. Acostumar-se a obtenir la força política mitjançant el voler del poble, de les dones i homes de carn i os, de la seva feina i de les seves il·lusions, dels seus barris i comarques, de les seves cooperatives, entitats i tota mena d’organitzacions de base, i no per mitjà dels diners, dels impostos, de les armes, de la tècnica, de la propaganda i les intrigues. Cal no impedir, com es fa sistemàticament, l’accés del poble a la informació, a les fonts dels diners públics, als centres de decisió. Aquesta és encara la infanteria imprescindible. I la teníem! I la podem tornar a tenir si sabem i volem omplir el fossat ferest obert entre el poble i els seus líders».

Lluís Maria Xirinacs. Fragment de la Benèvola conclusió de la primera part. Pàg. 331. La traïció dels líders. Volum I. Primera part: La sembra laboriosa.